Invisalign - inovacija v ortodontiji

Nevidni ortodontski zobni aparati s skrajšanim časom terapije

Invisalign predstavlja inovacijo v ortodontiji. Neustrezen položaj zob popravljamo  z uporabo zaporedja prozornih plastičnih folij oziroma opornic (alignerjev). Prednost Invisalign sistema je, da omogoča premike zob brez t.i. bracketov in lokov, ki so pri klasičnem fiksnem aparatu pritrjeni na zobe. in so vidni. Opornice so snemljive, zato je ustna higiena močno olajšana, aparat pa vas ne bo oviral pri hranjenju, saj ga takrat enostavno snamete.

Ortodontski aparat, ki ga poznajo po vsem svetu, je sedaj mogoče dobiti tudi v Sloveniji, v naši zobni ordinaciji.

INVISALIGN nevidni zobni aparat je namenjen tako odraslim kot najstnikom, starejšim od 13 let z ortognatskimi napakami ter težje ortodontske nepravilnosti. Omogoča hitra enostavna zdravljenja, kot tudi kompleksno ortodontsko terapijo. Predstavlja odlično alternativo klasičnim kovinskim zobnim aparatom.

Kako deluje INVISALIGN nevidni zobni aparat?

Vaši zobje se najprej postavijo v pravilen položaj s pomočjo 3D računalniškega načrtovanja.

Vaše zobe v naši zobni ordinacijo najprej skeniramo z najnovejšim intra-oralnim 3D skenerjem in vaš 3D načrt zob pošljemo v Invisalign-ov center v Kalifornijo v ZDA. S pomočjo računalniškega programa za 3D grafiko simuliramo premikanje vaših zob v prihodnosti do željenega rezultata. Zobbe torej postavimo v pravilen položaj preko računalniškega 3D načrtovanja.

Na vaš naslov elektronske pošte pošljemo rezultat načrtovanja. Prejmete model, kako se bodo vaši zobje premikali, ter koliko časa predvidoma bo trajala terapija do končnega željenega položaja zob. Ko pacient potrdi načrt zdravljenja oziroma terapije, Invisalign center izdela zaporedje opornic za vaše zobe. Izdelava zobnih opornic - aparata traja približno do 10 dni.

Zobni skener Trios 3 Shape

Prva opornica se sklada z vašo obstoječo situacijo zob v vaših ustih. Vsaka naslednja opornica oziroma folija pa je oblikovana tako, da nežno pritiska na zobe in postopoma spreminja njihov položaj. Opornice se menjajo običajno na 1 do 2 tedna. Število opornic je zato odvisno od potrebne zahtevnosti premikov vaši zob. V povprečju pa pacient potrebuje med 20 in 30 opornic.

Med samo terapijo je potrebno redno obiskovati zobozdravnika, ki preverja premike vaših zob in skrbi, da zdravljenje poteka po predvidenem načrtu. Opornice INVISALIGN so izdelane individualno za vsakega pacienta in situacijo zob posebej, zato jih ne more uporabljati nihče drug.

INVISALIGN nevidni zobni aparat lahko deluje samo, v kolikor so izrasli drugi stalni kočniki, zato otroci, mlajši od 13 let, niso primerni za terapijo z Invisalignom.

INIVISALIGN nevidni zobni aparat je potrebno redno nositi, saj le tako dosežemo željeni učinek.. V nasprotnem primeru ne bo prišlo do želenih premikov zob. Odstranite jih lahko samo med jedjo in čiščenjem zob

Rezultati terapije z INIVISALIGN nevidnim zobni aparatom so vzpodbudni, saj se zobje ponavadi premikajo hitreje kot pri klasičnem fiksnem ortodontskem aparatu.

INIVISALIGN zobni aparat odsvetujemo kadilcem. Kajenje namreč zabarva opornice in zato te niso več prozorne (nevidne). Če pa si jih pacient ob kajenju odstrani,  se njihov učinek bistveno zmanjša, čas terapije pa zelo podaljša.

Prednosti sistema INIVISALIGN:

 • Invisalign opornice so prozorne in zato zelo estetske in bistveno bolj udobne za nošenje kot fiksni zobni aparat,
 • opornice so snemljive, zato omogočajo boljšo in lažjo ustno higieno in s tem zmanjšajo možnost za zabarvanje zob oziroma nastanek kariesa,
 • po terapiji z Invisalignom na zobeh ni belih lis (dekalcifikacije sklenine), ki se pojavijo pri kar 40 % moških in 22 % žensk po terapiji s fiksnim aparatom,
 • sile, ki se pri terapiji z Invisalign opornicami izvajajo na zobe, so bistveno manjše kot pri fiksnem aparatu in tudi bolečine, ki jih pacienti občutijo, so minimalne,
 • zaradi majhnih sil, ki premikajo zobe, je Invisalign sistem še posebej primeren pri bolnikih, ki imajo zaradi bolezni obzobnih tkiv (parodontalna bolezen) oslabljeno kost,
 • ni abrazije zob, ki nastane zaradi stika zob in bracketa pri fiksnem aparatu,
 • ni poškodbe oziroma vnetja dlesni, ki ga dostikrat povzroča lok pri fiksnem aparatu,
 • zaradi snemljivosti Invisalign opornic je tudi med ortodontsko terapijo omogočeno igranje določenih glasbil oziroma športov, ki zahtevajo ščitnike,
 • s pomočjo 3D računalniške simulacije lahko pri Invisalign sistemu že pred samim začetkom terapije vidimo končni izgled zobovja,
 • ker zobni loki pri fiksnih aparatih vsebujejo nikelj, lahko povzročijo alergične reakcije, ki povzročajo otekanje dlesni. Pri Invisalign zobnih aparatih tega ni.

Invisalign - nevidni zobni aparati - AKCIJA

 

 • Invisalign FULL 2000 € (en zobni lok)  ali 3800 € (celotna terapija za oba zobna loka – neomejeno prozornih folij)
 • Invisalign LITE 1600 €  (en zobni lok) ali 2800 € (celotna terapija za oba zobna loka)  - do 14 prozornih folij (srednje korekcije)
 • Invisalign I7  1100 € (en zobni lok) ali 1800 € (terapija za oba zobna loka) - do 7 prozornih folij (do 1,7 mm korekcije)

Za informacije in brezplačni pregled brez obveznosti za nadaljnjo terapijo pokličite na telefon: 041 667 254