Zobni vsadki - implantati

Pogosta vprašanja

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

V nekaterih primerih pacient iz določenih razlogov ne more prejeti zobnega vsadka. Med te uvrščamo paciente s sistemskimi boleznimi (karcinom, AIDS), s svežimi težavami s srčnim infarktom, s krvno boleznijo (hemofilijo, trombocitopenijo, akutno levkemijo), antikoagulativno terapijo, kronično psihično boleznijo oziroma v primeru akutne ali pa kronične bolezni respiratornega trakta.

Pogojno, po posvetu z implantologom, pa lahko zobni vsadek prejmejo pacienti s kroničnim diabetesom (poseg se lahko izvaja pod antibiotično zaščito pri kandidatih s kontroliranim diabetesom). Akutne bolezni, kot so aftozni stomatitis, herpes zoster in herpes labialis, predstavljajo le začasno oviro za implantiranje. Prav tako zmerna osteoporoza in zdravljenje s kortikosteroidi v večini primerov ne predstavljajo razloga za trajno neobdržanje zobnega vsadka.

V implantološkem centru Žargi omogočam brezplačne stomatološke preglede in posvetovanja o primernosti in ustreznosti zobnega implantiranja. Skupaj pripravimo načrt zdravljenja zob.


zobozdravstvena ordinacijaImplantologija Žargi
Peričeva ulica 31
1000 Ljubljana
  01 436 30 79


Prikaži večji zemljevid