Estetsko zobozdravstvo

Polepšajte vaš nasmeh
Estetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo je veja dentalne medicine, pri kateri je poudarek na spremembi izgleda vaše ustne votline in okolnih struktur v sodelovanju s preventivo in obvladovanjem organskih, strukturnih ali funkcijskih ustnih bolezni. Z estetskim zobozdravstvom se naredi vaš nasmeh lep in funkcionalen.

Zobne luske

Zobna luska je tanka individualno izdelana plast porcelana, ki jo prilepimo na vaše zobe, da jim spremenimo obliko, barvo ali položaj, lahko pa tudi zmanjšamo ali zapremo razmake med zobmi. Zobne luske izgledajo popolnoma naravno, izdelane so iz trde keramike, ki celo ojača vaše zobe. Popravimo lahko nenormalne oblike zob, nazobčane zobe, počene zobe, zobe s plitvimi jamicami, neprimerno obliko zob, ...

Za izdelavo zobne luske sta potrebna najmanj dva obiska pri zobozdravniku. Pri prvem pripravimo zob in vzamemo odtis in pošljemo v laboratorijsko izdelavo. Pri drugem obisku preverimo prileganje in barvo. Če luska ustreza zahtevam, jo lahko z adhezivno tehniko trajno prilepimo na zob. Pacienti se za luske odločajo, ker se s časom ne zabarvajo, porcelan je prijazen do obzobnih tkiv, hkrati pa ohranimo več zobne mase kot pri izdelavi zobnih kron.

Estetsko zobozdravstvo

V preteklosti so se za popravilo zob in za zobne plombe uporabljale kovine kot sta amalgam in zlato. Danes pri našem delu uporabljamo materiale, ki so veliko bolj podobni naravnim zobem. Ti novi materiali so s posebnimi novimi metodami prilepljeni na zob. Preoblikovanje nasmeha in beljenje zob sta danes že rutinska postopka. V naši zobozdravstveni ordinaciji lahko zamenjate vaše stare zalivke, inlaye, onlaye, zobne mostičke z barvno ustreznejšimi nadomestki, od katerih polnokeramični in kovinsko-keramični izdelki dajejo najboljše rezultate. Res je, lahko si uredite svoj nasmeh in spremenite zunanjost. Spremenite vaš nasmeh in počutite se mlajši, močnejši, samozavestnejši, kar bodo opazili tudi drugi. Si predstavljate kakšno spremembo lahko dosežemo? 

Razvoj keramičnih zobnih tehnologij v zobni implantologiji in estetskem zobozdravstvu prinaša pacientom nove možnosti rekonstrukcije manjkajočih zob z zobnimi implantati. Pacientom svetujemo in omogočamo dostop do najnovejših metodologij in tehnologij zobnega implantiranja. Kadar je v ospredju estetika, našim pacientom svetujemo vstavitev keramičnih belih implantatov Straumann.

Keramični zobni implantat vedno bolj priljubljena možnost zdravljenja, ki je zasnovana v pričakovanju boljšega estetskega rezultata za pacienta.