Zobni vsadki - implantati

Zobna medicina Bežigrajski dvor Ljubljana

Zobni vsadek oziroma zobni implant predstavlja nadomestilo za izgubljeni zob, pri čemer ne potrebuje nobene opore sosednjih zob. Je nosilec za zobne krone, zobni mostiček ali pa predstavlja oporo za celotno zobno protezo. Gre za titanijev vijak, vsajen  v čeljustno kost, na katero je postavljen končni nadomestek: mostiček, krona ali proteza.

Poznamo več tipov implantatnih sistemov. Pri nas uporabljamo samo vrhunske zobne implantate priznanih znamk ANKYLOS, STRAUMANN, BREDENT in NEODENT. Implantat je titanijev vijak s hrapavo površino, ki ga vstavimo v točno določeno mesto v vaši čeljusti. Po nekaj mesecih, ko se zobni implantat popolnoma integrira (zraste) s kostjo, lahko pričnemo s protetično nadgradnjo.

Z zobnimi vsadki rešujemo probleme brezzobih čeljusti, nekaj manjkajočih zob in tudi samo en manjkajoč zob. Tako poznamo implantatno podprte proteze, implantatno podprte mostičke in implantate s prevleko. Ta je lahko kovinsko-keramična ali cirkonij-keramična.

Keramični beli zobni implantati

Razvoj keramičnih zobnih tehnologij v zobni implantologiji in estetskem zobozdravstvu prinaša pacientom nove možnosti rekonstrukcije manjkajočih zob z zobnimi implantati. Vodilno švicarsko podjetje na področju zobne implantologije Straumann, se močno zavzema za nadaljnji razvoj keramičnih tehnologij. Portfelj Straumann® Ceramic Implant Systems združuje več kot 30 let raziskav in razvoja ter klinično znanje zaradi lastnih tehnologij, ki so na voljo s sistemom PURE ter strateškega partnerstva s sistemom SNOW. Oba sistema nudita izjemne estetske rezultate, saj nudita prilagodljivost, ki jo v sodobnem zobozdravstvu pričakujejo pri digitalnih in tradicionalnih potekih dela, hkrati pa zobozdravnikom daje zaupanje, ki ga iščejo pri zdravljenju svojih pacientov.

NeoArch® Proteza na implantatih

Implantološka tehnika NeoArch® omogoča takojšnje, zanesljive in visokokakovostne fiksne brezzobne rešitve, ki temeljijo na preverjenih konceptih zobnih vsadkov švicarskega proizvajalca Neodent (Straumann) po dostopni ceni.

Nasmeh za vsakogar!

Zobni implantati Straumann

V času akcije omogočamo brezplačno strokovno svetovanje o primernosti vstavljanja zobnih implantatov. Za naročilo na brezplačni zobozdravstveni pregled pokličite 041 667 254.

Z zobnimi implantati priznanih kakovostnih švicarskih znamk do novega zobovja po izjemno ugodni ceni že od 699 €.

Akcija skupaj s švicarskim proizvajalcem Straumann.

All-on-4 metoda zobnega implantiranja

Metoda All-on-4 je svetovna uspešnica na področju zobozdravstva. Namenjena je brezzobim pacientom, izvaja pa se z digitalnim oblikovanjem zob.

Z minimalno invazivnim ALL ON 4 // ALL ON 6  postopkom vam bomo omogočili fiksne zobe na implantatih - popolno sanacijo zobovja z 4 zobnimi vsadki; dva ki se postavita ravno in dva pod kotom. Tako se preprečijo nekatere anatomske strukture in nadomestilo kosti. Po namestitvi vsadkov sledi priprava začasnega fiksnega mostu na zobne vsadke, ki se lahko izvede že v roku enega dneva po vsaditvi implantatov. Po  6 mesecih se pripravi dokončni fiksni most.

Postopek implantiranja brez rezov, šivov oteklin in bolečin

Kakšen je hitri postopek zobnega implantiranja in kako poteka vgradnja zobnega implantata po tem postopku?

Hitri postopek zobnega implantiranja se malenkost razlikuje od klasičnega postopka vstavljanja zobnega implantata. Za to metodo je značilno, da poteka brez operacije, kar pomeni, da po implantiranju rane ni potrebno šivati in prav tako zaradi tega ne prihaja do oteklin. Implantološki poseg po tej metodi traja le nekaj minut in ne boli. Opravlja se ga v lokalni anesteziji. Pacient po vstavitvi zobnega vsadka čuti manjši kostni pritisk, ki pa se ga blaži z obkladki in analgetiki.

Zobni implantati

Nenehen razvoj na področju zobne implantologije je pripomogel k poenostavitvi vstavljanja zobnih implantatov, ki ga lahko sedaj opravi tudi primerno usposobljen splošni zobozdravnik. Postopek je bistveno enostavnejši, hitrejši in skorajda neboleč.

Prednosti zobnih implantatov

Pri nadomeščanju enega manjkajočega zoba, je glavna prednost v tem, da ni potrebno brusiti preostalih vaših zob. To je zlasti pomembno, kadar so sosednji zobje dobri ali imajo le majhno zalivko in kadar sosednji zobje niso primerni za nosilce mostička. Pri nadomeščanju posameznega zoba ali večih zob implantati nadomeščajo snemno protezo, ki večini ljudi običajno vsaj v začetku povzroča težave zaradi obilice materiala v ustih. Prav tako za razliko od protez, ki v ustih niso čvrsto fiksirane in se premikajo, implantati zagotavljajo čvrsto fiksacijo mostička oz. prevleke.

Postopek vstavljanja zobnega implantata

Pred vstavitvijo implantatov je potrebno pozdraviti vse morebitne bolezni zob (npr. karies), obzobnih tkiv (npr. parodontalna bolezen) in sluznic ustne votline. Te bi sicer lahko ogrožale uspešnost in trajnost implantatov. Nato opravimo skrben pregled po katerem se dogovorimo za vrsto in potrebno število zobnih implantatov.