Ustna higijena in ščetkanje

Bistvenega in nenadomestljivega pomena za dolgotrajno obstojnost implantata je izključno in samo odlična ustna higiena. Če zanjo ustrezno skrbite in redno odstranjujete plak, potem načeloma skoraj ni možno pričakovati težav v prihodnosti.

Nekaj tednov po zobozdravstvenem posegu ne uporabljajte zobne prhe ali električne zobne ščetke, poslužujte se navadne in medzobne ščetke za zobe. Ostanke hrane, ki se naberejo na kirurških šivih ob rani, lahko neboleče in varno obrišete z vlažno vatirano palčko. Na rano ne polagajte nobenih zdravil ali oblog. Skrb za ustrezno ustno higieno neposredno po vstavitvi zobnega implantata je izrednega pomena za trajnost rešitve. V kolikor pacient opazi kakršnekoli nenavadne spremembe naj takoj obišče našo zobno ordinacijo. Vsakega našega pacijente po zobnem implantiranju seznanimo s pravilno ustno nego in higieno, glede na pacientovo situacijo po implantiranju.

  • Zobe si umivajte brez ali z zelo malo zobne paste, razen operiranih predelov, kjer je treba uporabiti posebno, namensko zobno ščetko (ne da bi se dotaknili dlesni).
  • Očistite tudi jezik in pri tem uporabite posebno nego za jezik.
  • Uporabite zobno nitko razen na območju v ustni votlini, kjer je bil izveden operativni implantološki poseg. Z normalno uporabo zobne nitke nadaljujte v 10 dneh po operaciji.
  • Pred kakršno koli uporabo zobne nitke na območju, kjer je bil izveden operativni implantološki poseg priporočamo, da se predhodno posvetujete z zobozdravnikom.
  • Antiseptično raztopino uporabljajte v skladu z navodili vašega zobozdravnika.

zobozdravstvena ordinacijaImplantologija Žargi
Peričeva ulica 31
1000 Ljubljana
  01 436 30 79


Prikaži večji zemljevid